Jon Hellevig - Eurovaalit 2014 Itsenäisyys on fiksu vaihtoehto

Miten torjun flunssan tehokkaasti ja kaukaa

Nyt kun avasin Uuden Suomen blogin eurovaali ehdokkuuteni yhteydessä ajattelin, että vihdoinkin voisin kirjoittaa asiasta, josta kaun olen tahtonut puhua. Tämä ei kylläkään liityy millään tavoin politiikkaan. Kerron tässä miten olen viisi vuotta torjunut flunssan tehokkasti ja kaukaa kotikonstien avulla. Tosissaan, noudattamalla näitä ohjeita en ole sairastunut flunssaan ainakaan viiten vuoteen vaikka kaikki ympärillä ovat jatkuvasti kipeinä.

Minulla on tätä varten muutama tehokas kotikonsti. Kokemuksestani uskon, että ne toimivat. Heti kun alan tuntea, että flunssa bakteerit ovat aloittamassa hyökkäystään niin ryhdyn vastahyökkäykseen.

Ensimmäisenä torjunta joukkoina heitän peliin keksimäni rohdon. Se koostuu valkosipulista, hunajasta ja smetanasta.  Valkosipulia puristan noin 3-5 isoa kynttä. Siihen sekoitetaan hunajaa ja smetanaa, jälkimmäinen lähinnä pehmentämään vaikutusta. Sitten syön tätä rohtoa hiljalleen ilman kiirettä. Koitan pitää sitä suussa ja kurkussa mahdollisimman kauan, näin siitä saa parhaimman desinfiointi vaikutusen. Ainakaan puoleen tuntiin en sitten juo mitään jotta rohto ehtii kunnolla vaikuttamaan.

Pari vuotta sitten kun olin matkoilla Sri Lankassa hämmästyin suuresti kun ruokakaupan terveystuote hyllyillä näin Ayurveda tuotteita, joista yksi oli valkosipuli-hunaja rohto, toki ilman smetanaa. Eli olin keksinnyt uudelleen rohdon, jonka viisaat intialaiset olivat kokeneet hyväksi jo tuhansia vuosia sitten.

Minun elimistöni suhtautuu erittäin suopeasti valkosipuliin niin, ettei se aiheuta hajuaa. Vaikka olisin aamullakin rohtoni nauttinut niin kukaan ei ole sitä päivällä huomannut. Suorapuheiset ihmiset ympärilläni varmasti valittaisivat.

Vähän asiasta toiseen, huomasin kerran hädissäni, että valkosipuli myös karkoittaa hyttyset pois. Olin matkoilla kaverini kanssa ja mökissä missä yövyttiin oli valtavasti hyttysiä. Ne häiritsi niin, ettemme voineet nukkua. Sitten yhtä äkkiä muistin, että mystikot sanoo, että valkosipuli karkoittaa vampyyrit pois. Mietin, että hyttysethän ovat mini-vampyyrejä ja kun minulla oli hätävara valkosipulit mukana niin päätin hieroa sitä sängynlaidalle ja iholle. Ja sen jälkeen mini-vampyyrit eivät enää häirinneet.

Takaisin flunssan torjunnan kotikonsteihin. Seuraava puolustuslinja valkkarin jälkeen on nukkuminen. Kun tuntuu, että flunssa on tulossa on ehdottoman tärkeä nukkua paljon. Tätä varten otan tietyn pillerin, jonka avulla voin nukkua 10 tai jopa 12 tuntia. Flunssa hyökkäys on yleensä voitettu yhden tällaisen hyvin nukutun yön (ja vähän aamunkin) jälkeen.

Tämän lisäksi huutelen nenäni aamuin ja illoin merisuola liuoksella. Näin teen vuoden jokaisena päivänä. Tätä varten voi käyttää nenäkannua ja tehdä liuoksen itse, mutta minä olen ottanut tässä hieman kalliimman oikotien ja ostan apteekista merivesi suihkeita, mitkä ovat käteviä matkalla mukana. Yllätys, yllätys, nenähuuhtelukin juontaa juurensa Intian vanhaan kultuuriperintöön.  

Flunssan koittaessa iskeä syön myös erityisen paljon vitaminipitoisia hedelmiä ja vihanneksia, varsinkin janoan silloin tuorepuristettua greippiä. Mutten koskaan syö keinotekoisia vitamiineja.

En tiedä mikä näistä vaikuttaa, luulisin, että kaikki yhdessä. Ainankin tähän asti keinot näyttävät tepsivän. Koputetaan puuta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Valkosipuli on hyvä. Olen havainnut helpon tavan syödä valkosipulia myös niin, että puristaa valkosipulipuristimella keittoon tai jonkun muun nesteen kanssa. Saa nopeasti nieltyä, jos on niin polttavia, ettei voi kauaa suussa pitää.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Juu, se on juuri tuolla tavoin hyvin käytetty. Kun laittaa sitä hunajaa tai smetanaa joukkoon se pehmentää makua ja sen voi sitten hitaammin niellä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Itselläni loppui flunssat kuin seinään ihan tavallisella päiväkotityöllä. Jos ensimmäisestä talvikaudesta selviää hengissä, kestää mitä vain.

Ensimmäinen talvikauteni päiväkodissa aiheutti puolen vuoden räkätaudin. Minä olin oikeasti kipeänä koko talven. Mutta tämän jälkeen menikin vuosia niin etten sairastanut lainkaan. Monen vuoden päästäkin sairastelen harvoin, ja kun sairastun, paranen muutamassa päivässä.

Jossakin välissä toimin vuosia perhepäivähoitajana ja hoidin usein sairaita lapsia, joita ei voitu viedä päivähoitoon. En saanut näistäkään lapsista mitään tartuntoja.

Kyllä tavalliseen flunssaankin voi saada rokotuksen. Se tosin tarkoittaa oikeaa kosketusta pöpöpesiin ja pitkää sairautta. En ollut päivääkään sairaslomalla tuon ensimmäisen talveni aikana. Ja miksi olisinkaan ollut? Olisin vain sairastunut uudelleen loman jälkeen.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tuo sopii hyvin siihen käsitykseen, että mitä vanhemmaksi ihminen elää sitä parempi yleinen vastustuskyky hänellä on jopa viruksia vastaan. Ihmisen elimistö oppii jotain kaikista taudinaiheuttajista. Edellyttää tietysti, että pitää terveydestään huolta yleisesti.

Tavallista tehokkaammin taudinaiheuttajia saa tietysti päiväkodeissa yms., eläimistä, luonnosta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kipeää kurkkua huuhtelen, kurlaan, vahvalla suolavedellä. Se auttaa. Suola on ihmeellinen lääke. Enoni sai sodassa leukaluuhun mädän. Hän oli kuoleman kielissä, mutta selvisi, kun hoiti sairasta leukaansa suolalla.